Lærere

Anders Svendsrud Danielsen Født 1992. Er aktiv musiker på fritiden, med planer om å utdannes som musikklærer ved Hint i Levanger fra høsten 2014, men skal bo i Trondheim og pendle. Trives godt med å lære bort gitarspill. 08.11- 05.13 Namdals Folkehøgskole, Grong Band og Studiolinje.


Anders Torgunrud Røshol  Jeg har ett år på Viken FHS og ett år på musikkvitenskap med gitar som hovedinstruement, men etter det har det vært komposisjonsstudier i Bergen på Griegakademiet (UiB). Den undervisningen jeg selv har fått har stort sett vært rettet mot improvisasjons og jazz. Selv spiller jeg i et progressivt rockband, men har også spilt jazz og mye popmusikk. Har også en del erfaring med innspilling, vi i bandet har spilt in to demoer og jeg har også vært med på en del studioting via en bekjent som jobber med filmmusikk I Los Angeles. Nå jobber jeg som komponist og som barneveileder på Aktivitetsskolen her i Oslo.


Arne Strømsnes  Jeg har vært profesjonell musiker i mer enn 25 år. Undervist gitar klassisk og el.gitar ved sortland kulturskole siden 1995. Musikklinja på Sorland videregaående i 4 år. (besifring og el.gitar hovedinstrument). Undervist på Høyskolesenteret i Bodø. Er aktiv freelancemusiker. Spiller i Vesterålen Storband m.m.


Arunas Zabulionis  Arunas er født i 1959 og kommer fra Litauen, men er nå bosatt i Sandefjord. Arunas begynte på musikkskolen da han var syv år og spillte cello i åtte år, etter det byttet han til gitar og fortsatte skolen med gitar i tre år. Senere studerte Arunas i Litauen Kaunas Musikk Konservatoriet til profesjonell sanger og fortsatte gitarstudiene selvstendig.

Han kan undervise gitar grunnleggende fra ny begynner til viderekomende (pop, rock) og kan også jazz gitar akkompagnement, analyse af akkorder-besifringslære, skalaer og tonarter, jazz harmonilære (lære om akkordene og deres forbindelse i swing epoke).


Asbjørn Gjerde har jobbet som lærer i U-skolen i 18 år, nå 4. året i videregående. Han jobber også med voksne fremmedspråklige og undervisning i fengsel. Han har undervist i musikk og gitar på U-trinnet, og siden 2006 som privat gitarlærer. Arbeidet i fritidsklubb (rockeprosjekt) i  Haugesund kommune på 80-tallet. Har spilt gitar selv i ca 40år, både akustisk/elektrisk, og har god kompetanse på ulike gitartyper.


 

August Christensen
Studerer klassisk gitar på Griegakademiet i Bergen.


Bård Bjørke  Bård er 34 år og kommer fra Gjøvik. Flyttet til Oslo etter 3 årig musikklinje på Gjøvik, og begynte med gitartimer hos Bjørn Klakegg. Har siden jobbet som frilans musiker. Artister og band han har jobbet/jobber med kan nevnes: Totto Hansen, Kåre Garnes, Gisle Børge Styve, Bjørn Klakegg, Boygard, Wester Pine med mer. Han har også skrevet mye musikk for kortfilm og utstillinger som f.eks utstillingen «Østkanten» med bilder av Andrew Page. Har det siste året bodd i Granada, Spania og studert flamencogitar.


Christine Gebs  Aug. 2009- Juni 2010: NTNU Institutt for Nordistikk og Litteraturvitenskap: Årstudium i nordisk litteratur og språk. Aug. 2010- Mai 2015: NTNU Institutt for musikk: Bachelor i utøvende  musikk med FPPU. Yrkeserfaring: Juni aug. 2011-2013: Ringve Museum Sommerjobb som gitarlærer for barn 9- 14 år.2010-: Trondheim kommunale kulturskole Tilkallingsvikar på klassisk gitar


Daniel Fiskum Født 1989, kommer fra Snåsa i Nord-Trøndelag. Går 3-årig faglærerutdanning, musikk på HiNT, avd Levanger. Satser på å bli ferdigutdannet musikklærer, våren 2017. Har bass som hovedinstrument, men spiller også gitar og piano. Spiller i Band og trives veldig godt med musikken. Fullført Årsstudium Musikk, HiNT- Levanger.


Erlend Malmer Født og oppvokst i Asker, i 1992, men nå bosatt i Bergen. . Har gått musikklinja på Rud videregående skole i Bærum, med gitar som hovedinstrument. Spiller nå i et blues rettet band, men har spilt i mange ulike typer band. Gitarspill er min lidenskap og å lære andre denne kunsten er noe som jeg setter stor pris på.


Espen Gjermundrød er bosatt i Oslo, men kommer opprinnelig fra Vestfold. Han går siste år av en Bachelor i Populærmusikk på kunstfaglinja på Westerdals, tidligere NISS. Han spiller fast i bandet Tempel, og jobber som freelancemusiker. Espen spiller alt fra jazz til pop, til metal, men har røttene i bluesrocken.


Harald Hougaard  er utdannet ved Universitetet i Oslo med gitar som hovedinstrument.Helt siden Harald var ung har han drømt om å skape flotte instrumenter, og i voksen alder tok han utdannelse som gitarmaker, og endte med tysk fagbrev som luthier (klimpreinstrumentmaker). Han har nå eget verksted på Røed Gård  på Jeløya, Moss.Harald er en glitrende formidler, og har over 30 års erfaring som profesjonell musiker. www.facebook.com/harald.hougaard


Helge Harstad (f. 24 des 1969), freelance-musiker, Oslo.Utdannet cand.philol. ved Universitetet i Oslo, med musikk som hovedfag. Spiller fast med Gisle Børge Styve-trio, Niko Valkeapäa (Spellemannprisvinner i Åpen Klasse 2003) og Rikskonsert-programmet «Back to basic».

Har gjennom mange år samarbeidet tett med Lars Bremnes på plater og konserter, og ellers jobbet med bl.a. Mari Boine, Karl Seglem, Rao Kyao, Viggo Sandvik, Bjørn Eidsvåg, Guren Hagen, Nathalie Nordnes, Home Groan, Dronning Mauds Land, Øyvind Blunck og Nils Vogt, Marianne Furevold m.fl.


Joachim Ivo Di Mattia Martinsen er utdannet gitarist fra Norges Musikkhøgskole hvor han studerte klassisk gitar med Geir-Otto Nilsson, men i dag arbeider han særskilt med tradisjonell og nyere tango, samt improvisert musikk på både el-gitar og akustiske gitarer.


Kjell Andreassen  Jeg fikk min første gitar i julegave da jeg var 12 år. Pløyet meg sakte gjennom Lille-Bjørns gitarbok, må vel si at jeg er selvlært.Begynte å spille i band med noen klasse- kamerater da jeg var 15 år, men det var på trommer. Dog har jeg alltid traktert gitaren
selv om jeg lenge spillte trommer. Fra -82 til 93 spillte jeg i slagverkgruppa til norges eneste sambaorkester, 16 mann totalt.
Siden 2002 har jeg spilt gitar fast i et jazzband i Hamar, Take Five. Spiller på en Hagstøm Viking med Peavey 50 watt-74 mod.
De siste 5 årene har jeg undervist i gitarspill for Folkeuniversitetet i Hamar.


Mads Røksund  Mads er gitaristen i bandene Mothman, Kasim og Gnizzt. Disse er i følge han, hans skole. Allikevel har han studert musikk gjennom Kulturskolen i Stavanger, musikklinjen på Lundehaugen VGS, Jazzlinjen på Sund FHS, og har nylig fullført bachlor i utøvende musikk ved UiS.


Mathias Dons er en gitarist fra Tromsø. Han har erfaring fra en rekke forskjellige prosjekter og sjangre, men har en spesiell forkjærlighet for akustisk gitar. Blant annet er han gitarist i string swing-trioen Tre Strenge Menn. Mathias har studert klassisk gitar og pedagogikk ved musikkonservatoriet i Tromsø, og studerer for tiden rytmisk utøvende gitar.


Michael Keihl  Michael Keihl, 22 år, student ved UIA Grimstad ? dataingeniør. Utførte i 2005/06 siviltjeneste ved Stinta skole der mye av tjenesten gikk ut på å være assistent til musikklærer og å selvstendig undervise elever i musikk, hovedsakelig gitar. Semesteret etter utført tjeneste, startet jeg eget gitarkurs og drev aktivt med dette i 2006/07. Har drevet med det siden den tid, men da i mindre grad pga. studier.

Har vært elev hos Leif Magnus Lilleås og Egil Ødegård i gitar i flere år, og har blitt undervist av Bob Lake i piano/keyboard.
Har spilt keyboard i bandet Crimson Sunset og gitar i bandet Celestiality. (www.myspace.com/celestiality) Har også deltatt i forskjellige arrangementer i Canal Street og på Gamlebyen skole med musikkundervisning blant yngre. Er og vikar for Egil Ødegård.
Har spesielt erfaring med å spille heavy musikk og rock.


Petter Hansen  Petter Hansen er født og oppvokst i Sandefjord. Han har spilt gitar/bass i danseband i 25 år. Jobber nå som musikklærer på ungdomsskolen. Han har drevet med gitarkurs i 10 år og vært tilknyttet flere kulturskoler. Petter bygger lapsteel gitarer, spiller fortsatt i band og driver i tillegg med studioarbeid som produsent og musiker/arrangør. Har mellomfag i musikk fra Høgskolen i Vestfold med fordypning i gitar.

Spiller klassisk såvel som latin, pop og rock. Spiller akk/elgitar, bass, lapsteel og ukulele.


Runar Karlsen Lajord  Jeg har spilt gitar aktivt i 13 år. Min utdannelse innenfor gitar består av 3 år på musikklinja ved Kongsbakken Videregående Skole med gitar som hovedinstrument. Jeg holder for tiden på med en lærerutdanning med musikk som et av mine undervisningsfag. I forbindelse med denne har jeg fått mange undervisningstimer i musikk i forbindelse med praksis. Jeg har tidligere også jobbet som vikar i både musikk og andre fag på skoler omkring i Tromsø.


Thomas Andreassen er født 1980. Har tatt disse fagene ved høyere utdanning:  Musikk 1 Universitetet i Nordland (UIN)  , Musikk 2 UIN ( Pågår ) , Bandmetodikk ved Høgskolen i Nesna ( Hine) , Operaverksted Hine, Musikk og identitet i Nordområdene Hine, Musikkdidaktisk fordypning Universitetet i Tromsø, Arbeidsmiljø UIN, Russisk UIN,  og tatt disse dyre fagene akkrediterte fagene ved Berklee College of music, Voice Technique 101, Jazz Voice, R&B Voice,  ( Pågår) Pop/Rock Voice og Basic Improvisation.


Thorbjørn Fredheim  Jeg er 38 år gammel. Jeg er i samboerforhold bosatt på Fjell i Drammen og har to sønner på henholdsvis 2 og 7 år.

Min store interresse har bestandig vært musikk. Jeg er gitarist i bandet Lucid fra Hokksund hvor forøvrig Christina Sandsengen er bassist. I tillegg er jeg også gitarist i coverbandet Svigermord fra Sande (www.svigermord.com). Jeg har tidligere vært gitarist i mange ulike bandsammehenger, bl.annet i Queen Of Hearts (Drammen), Fellowmen`s Prophecy (Oslo) og Bedroom Groove (Sande).
Jeg har i noen av disse bandsammehengene holdt konserter i Oslo (John Dee, Gamla, Amir, Skuret og Verkstedet), Drammen (Union scene, XL, Comeback, Drammensmessa), Kongsvinger (Lt:Cruetz), Fredrikstad (Hawks) samt Puben i Mjøndalen m.fl. Deltok også i NM i rock i 1994 med bandet Queen Of Hearts hvor vi endte med en 4 plass i landsfinalen. Har også god erfaring fra studioinnspilling av CD, EP og demoer.
Jeg begynte å spille kassegitar som 15 åring, min musikklærer på skolen lærte meg det grunnleggende og siden har jeg stort sett vært selvlært. Mine hovedsjangre på gitar er hovedsakelig rock/hardrock og metal, samt noe pop, country og visesang.


Tien Dieh Dinh

Utdannelse:
2009-2012: Faglærer i musikk (Bachelor HSH Høgskolen)
2015-2017: Lektor i musikk (Mastergrad)

Yrkeserfaring:
2013-d.d: Gitarlærer Rennesøy kulturskole
2014-2015: Konstituert rektor Rennesøy kulturskole
2014-2015: Kursholder Haugesund Mental Helse, Folkeuniversitet Haugesund & Aftenskolen Sandnes
2013-d.d: Selvstendig næringsdrivende “Din Privat Gitarundervisning”


Tor Helge Rimul  Jeg er født i 1983 og oppvokst i Stjørdal. Jeg har spilt gitar i over 20 år. Bor i Trondheim. Jeg spiller i band og driver med egne studio-prosjekt. Har musikklærer-utdannelse fra høgskolen Stord/Haugesund. Jeg spiller både kasse og el-gitar. Har god erfaring innenfor rock/pop, men er også rimelig kompetent på klassisk gitar.


Tore-Jarl Bråten, hovedlærer

Utdannelse:
1983-1986 Manglerud videregående skole – 3-årig musikkgymnas
1987-1990 Østlandets Musikkonservatorium 3-årig faglærereksamen i musikk
1990-1991 Østlandets Musikkonservatorium 1-årig videreutdanning med gitar
1991-1992 Østlandets Musikkonservatorium – 1-årig videreutdanning med gitar

Yrkeserfaring:
1993-1994 Sivil førstegangstjeneste drift av rockeverksted,
1994-2001 Oslo kommunale musikkskole gitarpedagog
1994-2002 Lørenskog musikk- og kulturskole gitarpedagog
2002-2009 Andebu ungdomsskole musikklærer
2009- d.d selvstendig næringsdrivende, lahellemusikkskole.no og gitarskolen.no


Trond Høili  Født og oppvokst i Nordland, men har bodd i Trondheim siden 1998, og er nesten som trønder å regne. Fikk min første gitar som 17-åring i 1993, og har vært lidenskapelig opptatt av instrumentet siden da. Er, som så mange gitarister, selvlært. Grunnlaget ble lagt med Lillebjørns Store Gitarbok, som gav et godt grunnlag, både teoretisk og praktisk. Jeg har brukt utallige timer på gitaren opp gjennom årene, men har sett på det mer som trivsel enn øving. Har erfaring fra mange band innenfor sjangere fra bråkete rock til lavmælt visesang. Jeg er utdannet sosionom, med videreutdanning i psykiatri. Jobber i psykiatrien.


Oskar Stunes

Til høsten er jeg tredje års gitarstudent ved konservatoriet i Tromsø. Jeg studerer klassisk gitar i Tromsø, men har blant annet musikklinje rytmisk gitar og jazzlinja på Toneheim som jazz-bakgrunn.


 

Vegard Rubach Ese

Er en gitarist på 21 år fra Harstad. Han studerer for tiden på jazzlinjen ved konservatoriet i Stavanger på sin bachelorgrad i utøvende musikk. Tidligere har han studert jazzmusikk ved Toneheim Folkehøgskole. Han er aktiv i forskjellige band og behersker en rekke sjangre. Vegard har også god erfaring som gitarlærer i kulturskoler og for privatelever.

Om gitarskolen

Oppstart: år 2000
Virksomhet: Musikkskole
Hovedlærer: Tore-Jarl Bråten
Antal lærere: 25
Org.nr: 976 921 984